Hur mycket deg får du för din hoj?

Välkommen till Motocicleta! Vi är en helt och hållet webbaserad tjänst som köper din motorcykel eller moped.

Vi ser sedan till att den på ett smidigt sätt fraktas från din dörr till vår för att sedan kunna sälja den vidare.

 Anser du att din motorcykel eller moped inte är säljklar? Lugn… Vi köper den ändå!

Välkommen till Motocicleta! Vi är en helt och hållet webbaserad tjänst som köper din motorcykel eller moped. Vi ser sedan till att den på ett smidigt sätt fraktas från din dörr till vår för att sedan kunna sälja den vidare.


Få ett bud inom 5 timmar

Vi hämtar din hoj hos dig

Utbetalt samma dag

Bud inom 5 timmar

Utbetalt samma dag

Har du funderat på att sälja din hoj?

Att sälja sin motorcykel eller moped kan kännas krångligt, omständigt och osäkert. Detta leder till att många aldrig får tummen ur och fordonet blir kvar i garaget och samlar damm. Vi på Motocicleta gör försäljningen enkel och trygg och ger någon annan möjligheten att köpa begagnad MC eller moped så att hojarna kan få rulla på vägarna igen.

Vi köper alla typer av motorcyklar och mopeder, såsom glidare, sporthojar, crossar, enduros, trialar, veteranmotorcyklar och veteranmopeder. Motocicleta är dessutom mycket förtjusta i ombyggda motorcyklar så har du en café racer, scrambler, bobber eller flattracker så tar vi gärna in den, oavsett om den är färdigbygggd eller ej!

Fyll bara i dina uppgifter, hojens skick samt bifoga bilder så får du en gratisonlinevärdering och kan därefter avgöra om du vill gå vidare med affären. Om du bestämmer dig för att sälja din hoj genom oss får du betalt samma dag som överenskommelsen och vi bokar därefter frakt med vårt fraktbolag DHL. Smidigare blir det inte!

Efter att vi mottagit leveransen går din MC eller moppe igenom en kontroll, får tvätt och service om så behövs. Därefter säljs den vidare genom blocket, Tradera eller vår egen hemsida och en ny lycklig ägare får chansen att njuta av livet på vägarna på en tvåhjuling.

Jag vill sälja hojen till er men hur får jag den till er?

1. Du ordnar lastpall och packar

Du ordnar en lastpall (långpall) och spänner fast hojen och återkommer till oss med mått. Därefter skickar vi ut en fraktsedel som du skriver ut och sätter på pallen. DHL hämtar sedan upp pallen hemma och levererar vidare till oss.

2. Vi skickar lastpall, du packar

Kan du inte ordna en egen lastpall så skickar vi en med låda inklusive spännband.

3. Vi hämtar hojen

Vi hämtar hojen hemma hos dig. Detta är en tjänst vi erbjuder dig som har din motorcykel eller moped med en Radie om 25 mil från Alingsås. Kostnaden beror på distansen, vi återkommer därför med slutpris efter värdering.

FAQ

Sälja fordon

Vilka hojar köper vi?

Vi köper alla hojar till rätt pris, även renoveringsprojekt, objekt som inte är färdigställda, ombyggda, veteran samt oregistrerade fordon. Läs mer här

Hur fungerar det?

1. Du fyller i formuläret på startsidan. Fyll i dina kontaktuppgifter, beskriv fordonet och bifoga bilder. Du väljer också hur du vill frakta ditt fordon, detta räknas med i offerten.
2. Vi gör en värdering av din motorcykel eller moped och återkommer till dig med ett prisförslag.
3. När vi har en överenskommelse betalar vi dig direkt.
4. Fordonet fraktas enligt ditt val av våra 3 fraktalternativ.
5. Därefter sköter vi service/reparation och tvättning för att sedan sälja din hoj vidare till dess nya ägare.

Vilken betalningsmetod använder ni?

När vi är överrens så får man betalt genom en kontoöverföring eller betalning till bankgiro om så önskas.

Kan jag sälja en väns eller familjemedlems hoj?

Vid dödsbo eller vid andra omständigheter där säljaren ej själv kan genomföra affären försöker vi tillsammans hitta en lösning med en fullmakt och uppvisad id-handling så att affären kan genomföras.

Tar ni en avgift om vi väljer att inte sälja?

NEJ! Självklart inte! Oavsett om ni väljer att inte sälja hojen till oss får ni behålla er värdering utan några som helst kostnader.

Köpa fordon

Hur lång är leveranstiden?

Vi leverar din nyköpta MC eller moped inom 2-5 arbetsdagar med DHL.

Hur fraktas min hoj?

Den emballeras väl och fixeras på en långpall med låda. Därefter kommer den hem till dörren med DHL som speditör.

Hur och när betalar jag?

När vi är överrens så skickas ett köpeavtal ut som ni signerar digital. I avtalet finns betalningsuppgifter och betalas i förskott antingen med swish, kontoöverföring eller mot bankgiro.

Vilken typ av fordon säljer ni?

Vi säljer alla typer av motorcyklar och mopeder, såsom glidare, sporthojar, crossar, enduros, trialar, veteranmotorcyklar och veteranmopeder. Motocicleta är dessutom mycket förtjusta i ombyggda motorcyklar så vi erbjuder även café racers, scramblers, bobbers etc.

I vilket skick är fordonen?

Om inget annat anges är fordonet genomgånget, nyservat och besiktigat. Oregistrerade fordon som är avsedda för tävling säljs i befintligt brukligt skick utan några garantier.